Interventia chirurgicala

Descriere

Chirurgul plastician efectuează inciziile sub regiunea fesieră, unde nu sunt vizibile. Ulterior, acesta va îndepărta tegumentul în exces şi care atârnă. Pentru ameliorarea aspectului feselor se poate efectua acum şi lipoaspiraţia. Intervenţiile chirurgicale durează de la două la patru ore şi se desfăşoară sub anestezie generală. Nu este necesară spitalizarea.

Post-operator


În primele săptămâni de la operaţie, pot apărea efecte adverse precum: dureri, senzaţii de amorţeală, vânătăi, dar acestea sunt temporare. De asemenea, pentru atenuarea durerilor, medicul îţi va administra medicamente.

Principalul obstacol în vindecare şi recuperare îl constituie faptul că nu ai voie să te aşezi pe incizie. Este recomandabil ca în timpul primei săptămâni după intervenţie, să te aşezi numai pe burtă. Pe măsură ce inciziile se vindecă, îţi vei putea relua activităţile normale cotidiene, incluzând şi poziţia de şezut.

Recuperarea iniţială durează aproximativ 10 zile, dar trebuie să eviţi să faci eforturi fizice solicitante. Te vei recupera complet după patru – şase săptămâni, în funcţie de complexitatea intervenţiei chirurgicale desfăşurate. Inciziile pot necesita însă o perioadă de până la un an pentru estomparea şi vindecarea acestora.

Riscuri operatie

Costul interventiei

Complicaţiile sunt rare, dar ele pot include sângerări, infecţii şi colecţii lichidiene persistente. Pentru minimalizarea riscurilor, apelează la un medic chirurg plastician şi asigură-te că intervenţiile se desfăşoară în condiţii corespunzătoare.

Este necesar ca în perioada recuperării să nu te aşezi pe incizie şi să nu faci întinderi la acest nivel, pentru că pot apărea complicaţii. În astfel de cazuri, pot fi necesare intervenţii suplimentare pentru corectarea problemelor ce au survenit la nivelul locului inciziei.

Rezultatele, în urma intervenţiei de lifting de fese, sunt, în general, de lungă durată, dar trebuie să urmezi în continuare o dietă sănătoasă şi echilibrată şi să efectuezi exerciţii fizice în mod regulat pentru a avea rezultate cât mai mulţumitoare.

Aceasta procedura costa 2800 euro.