Peeling chimic


Detalii tratament

Peeling-urile chimice- un acid puternic va fi aplicat pe piele de catre dermatolog pentru a indeparta straturile superficial ale pielii. Peeling-urile foarte puternice pot patrunde adanc in piele.

Microdermabraziune


Pielea dvs. este expusă zilnic mediului. De-a lungul anilor, razele solare, poluarea și alți agenți dăunători pot avea o influență asupra pielii. Tratamentul cu microdermabraziune poate ajuta la reducerea sau eliminarea ridurilor și a liniilor fine, pete pigmentare sau cicatrici ușoare de acnee care pot apărea pe piele în timp.

Cicatrici postacnee


Detalii tratament

Acneea vulgara este o dermatoza cronica, obisnuita a adolescentilor si tinerilor, care evolueaza in puseuri, intre 15-26 ani si este caracterizata printr-un flux sebaceu exagerat, care apare cu predilectie in anumite zone bogate in glande sebacee, unde provoaca eruptii clinice polimorfe (comedoane, papule, pustule etc.).

Acnee rozacee


Detalii tratament

Rozaceea este o afectiune a pielii care evolueaza in timp si pentru care nu exista un tratament care sa o faca sa dispara definitiv, insa exista tratamente care pot ameliota aceasta stare. Unele statistici din Romania afirma faptul ca exista un procent de 40% cu femei care se afla in aceasta situatie.

Dermatita


Detalii tratament

Dermatita este o afectiune frecventa a pielii, incomfortabila, fara sa fie insa contagioasa. Aceasta implica, de obicei, o eruptie cutanata insotita de prurit (mancarime) pe pielea eritematoasa. In functie de simptomatologie, localizare, factori de risc, aceasta poate fi clasificata in: dermatita de contact, dermatita seboreica, dermatita cercariala (pruriotul inotatorului), neurodermatita, dermatita atopica.

Dermatoscopie nevi pigmentari (alunite)


Detalii tratament

Dermatoscopia este o procedura simpla, nedureroasa si neinvaziva. Incidenta cancerului de piele a crescut simtitor in ultimii ani, motiv pentru care dermatoscopia poate ajuta medicul dermatolog sa descopere din timp orice potentiala leziune cu risc de melanom.

Eczema


Detalii tratament

Eczema este o afectiune cutanata acuta sau cronica care se caracterizeaza prin inflamatia pielii, insotita de eritem, scuame si prurit. Aceasta boala afecteaza persoanele de toate varstele, fiind mai frecventa la copii. In proportie de 65% din cazuri tratamentul este eficient. Principalele manifestari includ: prurit, xeroza cutanata (piele uscata, deshidratata), zone inflamate care pot sangera, vezicule. Nu exista cauze exacte ale aparitiei eczeme, motiv pentru care o anamneza cat mai amanuntita cu medicul dermatolog este absolut necesara.

Infectii cutanate


Detalii tratament

Infectiile pielii reprezinta una dintre cele mai frecvente patologii ale bolii de piele. In functie de tipul infectiei, localizare, forma clinica si manifestare, acestea pot fi de etiologie diferita si anume: bacteriana, fungica, virala sau parazitara. Conform statisticilor, incidenta cea mai mare este reprezentata de infectiile bacteriene si cele fungice.

Pentru anamneza, diagnostic si un tratament administrat corespunzator, este necesar un consult de specialitate intr-o unitate medicala acreditata.

Psoriazis


Detalii tratament

Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, caracterizata prin leziuni eritematoase, bine delimitate, acoperite de scuame tipice, sidefii, pluristratificate, usor detasabile, rezultat al unui proces de parakeratoza.

Alte probleme ale tenului


Detalii tratament

Expus la radiatii solare, praf, caldura si alti factori externi tenul are de suferit. In confurntarea cu aceste incercari zilnice tenul poate capata multiple afectiuni sau reactii adverse din pricina factorilor daunatori externi.

La clinica Dr. Andrei Gregorian va putem ajuta sa identificati si sa vindecati orice problema a tenului.

Alopecie


Detalii tratament

Alopecia este o afectiune cutanata caracterizata prin absenta firelor de par, fie numai la nivelul pielii capului, fie pe intreaga suprafata cutanta. Parul reprezinta o anexa importanta a invelisului cutanat iar cresterea firelor de par se desfasoara de-a lungul unui ciclu (3-4 ani), care cuprinde urmatoarele stadii:

  • Anagen
  • Catagen
  • Telogen