Simptome


Frecventa mare a bolii, caracterul sau inestetic, varsta la care apare si prin aceasta, handicapul fizic si indeseobi psihic si social resimtit de individul tanar afectat, sechelele ce persista in unele cazuri toata viata ( cicatricile post acnee), sunt motive ce releva importanta cunoasterii acestei boli, a factorilor etiopatogenici complecsi ce pot interveni in aparitia sa, ca si a unor mijloace terapeutice cat mai adecvate si eficiente, in conditiile unei stranse cooperari intre medic si pacient.

Descriere tratament


La ce sa va asteptati?

Pielea va fi rosie, intensitatea rosetii depinzand de tipul de peeling care a fost efectuat. Este important sa stiti ca aceasta procedura va face ca pielea dumneavoastra sa se exfolieze, in timp ce in 1-14 zile o sa apara o piele noua.

Toate peeling-urile necesita o ingrijire specifica postprocedura. Fotoprotectia e necesara pentru a preveni complicatiile.

Cel mai bun peeling chimic utilizat in clinica noastra cu rezultate deosebite in tratamentul cicatricilor postacneice este un peeling mediu-profund (Peeling in 3 Pasi by Dr. Zein Obagi ).
Acest tratament costa 400 euro/sedinta insa rezultatele sunt uimitoare.

Cele mai folosite si mai eficiente tipuri de laser pentru cicatricile postacnee sunt laserele fractionale cu CO2 . Acestea functioneaza prin distrugerea tintita, pana la o adancime precisa a unor fragmente de piele, lasand neafectat tegumentul din jur. Cand se vindeca, tesutul distrus este inlocuit cu unul nou si sanatos. Aceasta remodelare se produce si la 6 luni dupa procedura. Astfel, cicatricile se amelioreaza vizibil.

Este o procedura nechirurgicala, sigura, cu un timp de recuperare scurt (4-6 zile) si cu un discomfort minim (procedura se face dupa aplicarea unei creme anestezice).

Aceasta procedura costa 300 euro/sedinta.