Simptome


Debutul rosaceei este insidios, cel mai adesea nefiind bagat in seama de catre pacienti si este recunoscut de catre acestia doar in timpul discutiei cu medicul dermatolog. Primele semne ale bolii apar ca flush-uri, caldura si roseata temporara la nivelul obrajlor care sint declansate de catre diferiti stimuli: expunerea la temperaturi ridicate, soare, diferente de temperatura rece-cald, consum de alcool etc.

In primele stadii apar leziuni rosii sau iritari temporare ale tenului, care dispar odata ce factorii favorizanti au fost indepartati (legati de alimentatie, temperatura mediului ambiant sau stresul). Ulterior, desi pare ca rozaceea a trecut, aceasta conditie se agraveaza pana la urmatorul nivel, cunoscut sub numele de cuperoza.

Aceasta din urma este o conditie ciclica care dispare sau apare din nou. Urmatoarele stadii sunt mai avansate si se numeste acnee rozacee-dermatoza a fetei caracterizata prin placarde eritemato-telangiectazice (capilare sparte, inrosirea pielii devine permanenta). Aceasta conditie este netratabila, insa evolutia sa poate fi incetinita si tinuta sub control cu ajutorul specialistilor nostri in dermatologie.

Descriere tratament


Tratamentul cuperozei consta in primul rand in recunoasterea si evitarea de catre pacient factorilor ce conduc la accentuarea eritemului cuperozic.

Tratamentul cu produse dermatocosmetice cat si tratamentul laser sau IPL trebuie urmate de evitarea factorilor agravanti cat si de reapectarea regulilor de ingrijire a tenului cuperozic.

In urma unui consult de specialitate,se va stabili impreuna cu medicul dermatolog tratamentul pe care trebuie sa il urmati.

Va asteptam!