Fațete ceramice NO-PREP


Aplicarea fațetelor se face «no prep» sau «prep», adică fără sau cu șlefuire în prealabil. Fațetele ceramice «no prep», așa cum numele lasă să se înțeleagă, necesită o șlefuire inițială minimă sau chiar deloc. Nu este nevoie să participați la o sesiune de pregătire a dinților în care aceștia să fie „tratați” în vederea aplicării fațetelor.

Fatete dentare Lumineers


Fațetele Lumineers sunt aplicate pe partea frontală a dintelui pentru a ascunde semnele deteriorării cum ar fi ciobirea, crăparea sau spargerea. Ele obturează spațiile dintre dinți și, la fel de eficient, ascund urmele cauzate de consumul diferitelor substanțe (alcool, cafea, ceai) sau petele apărute ca urmare a fumatului.

Fatete dentare e.max


Fațetele și coroanele dentare realizate integral din ceramică și restaurările făcute cu e.max își păstrează aspectul natural întrucât nu se folosește metal.

Fațetele e.max sunt preferate de medicii stomatologici și de pacienți datorită rezistenței și a calităților estetice ce garantează o trecere firească către restul dinților, fiind sunt considerate o alegere bună pentru dinții deteriorați sau a căror calitate a fost afectată. E.max nu impun îndepărtarea unui strat de țesut din dinte mai mare de 0,5 – 0,7 mm.

Procedura de aplicare a fațetelor e.max se face sub anestezie, fiind necesară șlefuirea dinților, apoi lipirea fațetelor special create pe dinte.

Acestea rezista aproape 20 de ani!

Fatete dentare zirconium


Fațetele dentare din zirconiu au un aspect care le apropie de cele din porțelan, materialul foarte rezistent de fabricație oferind posibilitatea prelucrării în grosimi foarte mici, de 0,8 mm până 1 mm.

Folosit cu predilecție în ultimii ani, acest tip de fațete dentare a început să fie solicitat din ce în ce mai des de pacienți și recomandat de medici datorită rezistenței sale, a grosimii reduse care impune o șlefuire minimă a dinților și a nivelului de precizie la care se realizează fațeta.

Fatete directe compozit


Fațetele directe din compozit sunt o alternativă mai ieftină la celelalte tipuri de fațete (din porțelan sau care nu necesită șlefuire), fiind realizate dintr-o combinație de materiale care a făcut posibilă reducerea prețului.