Bichectomie


Exista la ore actuala o multitudine de proceduri estetice non-invazive, cu rezultate spectaculoase. Trasaturile fetei pot fi evidentiate si remodelate cu ajutorul unor device-uri minune, ca fillerele cu acid hialuronic, botox-ul si firele resorbabile de suspensie.

Acestea au o aplicabilitate extinsa la nivelul fetei, prin proceduri ca: netezirea ridurilor, umplerea ridurilor cu acid hialuronic, lifting facial, volumizarea pometilor si umplerea si depigmentarea cearcanelor. Toate aceste proceduri dau fetei un aspect tanar, ferm si pun in evidenta trasaturile fetei intr-un mod care indeplineste asteptarile pacientilor.

Totusi, marele dezavantaj al acestor proceduri este ca sunt temporare. Firele de lifting si acidul se resorb dupa un anumit timp, iar muschii detensionati cu botox isi recapata tonicitatea. Dintr-un punct de vedere este mai convenabil deoarece ofera mai multe optiuni in ceea ce priveste eventualele modificari ulterioare aduse tratamentului si ofera un management superior al posibilelor complicatii.

In acest context, o pacienta a clinicii a apelat in mai multe randuri la procedura de volumizare a pometilor. Pentru a reduce numarul de vizite din acest punct de vedere, i-am recomandat o solutie chirurgicala permanenta: bichectomia.

In ce consta?


Aceasta procedura presupune indepartarea bulei de grasime de la nivelul obrajilor (descrisa in manualele de anatomie ca bula lui Bichat). Este independenta de cantitatea de grasime existenta in organism si nu poate fi inlaturata/redusa prin dieta sau injectarea de solutii lipolitice.

Incizia se face pe interiorul obrajilor, ceea ce presupune o vindecare rapida si absenta cicatricilor vizibile si dernjante din punct de vedere estetic.

Dupa efectuarea inciziei, prin miscari blande, bula este extrasa din ambii obraji, iar apoi se efectueaza sutura.

Procedura nu dureaza mult, in jur de o ora, si se efectueaza sub anestezie locala.

Prin aceasta procedura obrajii capata un aspect “sculptat”, “slim’’ si se vor pune in evidenta elemente anatomice ca pometii si conturul mandibular. Este o procedura de mare interes in randul vedetelor de la Hollywood, printre care: Angelina Jolie, Kim Kardashian sau Megan Fox.

Postoperator


Se prescriu antibiotice pentru prevenirea oricarei infectii ulterioare, antialgice pentru eventualele dar putin probabile dureri si antiinflamatoare pentru a limita pe cat posibil edemul inflamator.

  • Pacientul are restrictii alimentare. Mancarea nu trebuie sa fie nici prea calda nici prea rece, sa nu fie de consistenta tare si 3 zile sa nu se consume produse lactate.
  • Dupa 3-4 zile este necesara prezenta la primul consult. Astfel se va evalua starea pacientului si daca este posibil se vor inlatura firele de sutura
  • Dupa o luna, pacientul se va prezenta la un ulterior consult.
  • Poate aparea un edem inflamator mai pronuntat de obicei unilateral, dar nu reprezinta un motiv de ingrijorare.

Durata si efecte


Cat dureaza? Cand se vor vedea efectele?

Fiind o procedura chirurgicala, efectul acesteia este permanent. Efectele cu adevarat vizibile apar dupa aproximativ o luna, dar cele finale dureaza pana la un an. Astfel veti scuti vizitele repetate la cabinetul de estetica pentru a efectua la nesfarsit aceeasi procedura, si veti avea parte de efectele depline ale procedurilor estetice la nivel facial

Rezultatul se vede dupa cateva saptamani si este permanent.

Tariful este de 1300 euro.