Ce sunt nevii pigmentari?


Nevii pigmentari sau mai bine cunoscutele alunite sunt un domeniu de interes major al chirurgiei pielii.

Alunitele, cunoscute din punct de vedere medical ca nevi pigmentari, sunt grupuri de celule pigmentate, care apar pe piele, mici și întunecate și pot varia foarte mult în funcție de dimensiune și culoare. Alunitele apar de obicei pe față, brațe, picioare și trunchi, dar se pot dezvolta oriunde pe corp. Deși majoritatea alunitelor sunt inofensive, în cazuri rare pot deveni precanceroase, necesitând îndepărtarea chirurgicală. Unii pacienți optează, de asemenea, pentru a înlătura alunitele benigne (necanceroase) din motive cosmetice folosind îndepărtarea chirurgicală cu laser.

Descriere tratament


Eliminarea cu ajutorul laserului este cea mai bună metoda pentru alunitele care sunt plane și maro sau negre. Îndepărtarea completă a alunitelor se face in urma unui consult si se va aplica un anestezic local și folosi un laser pentru a îndepărta țesutul. În general, îndepărtarea alunitelor cu laser nu este adecvată pentru alunitele foarte mari care se extind deasupra pielii.

Aceasta procedura variaza ca si costuri in functie de numarul exciziilor.Va invitam la un consult dermatologic si analiza alunitelor in prealabil.

Costul unei interventii este de la 80 euro.