Micsorarea sanilor

Breast,Cancer,Self,Check,,Healthy,Lifestyle,Concept.,Young,Pretty,Woman

Ce este?

Greutatea excesiva a sanilor reprezinta o problema atat din punct de vedere estetic, dar si din punct de vedere al sanatatii, deoarece genereaza in mod frecvent dureri la nivelul coloanei vertebrale,cu posibilitatea deformarii acesteia. De asemenea, gatul si umerii sunt regiuni afectate de aceasta problema. Pe langa posibilele afectiuni ce pot aparea sub nivelul sanului, precum dermatita pacientele remarca dificultate in efectuarea activitaţilor fizice.

alege clinica gregorian

Consulta lista cu preturi si alege cel mai potrivit tratament pentru o schimbare care conteaza. 

Ce presupune operatia de mamoplastie de reductie?

In cazuistica prezenta se remarca un volum marit al sanilor atat la pacientele supraponderale, cat si la cele cu un indice de masa corporala in limitele normale. Cu toate acestea, prima categorie este mai predispusa. Planul de tratament este reprezentat de o solutie chirurgicala in ambele cazuri , prin procedura de reductie mamara.

Aceasta presupune inlaturarea unei portiuni din glanda mamara, proportionala cu volumul acesteia. O situatie demna de luat in seama este aceea a pacientelor care de abia au nascut si alapteaza. Pentru a evita complicatii, acestea trebuie sa astepte minim 6 luni. Pe perioada alaptarii, sanii oricum se vor lasa si de accea interventia se recomanda a fi amanata dupa nastere, cu exceptia situatiei in care volumul excesiv al glandei mamare determina complicatii de natura medicala.

 

Operatia in sine dureaza cateva ore, in jur de 3-5 la numar. Pacienta se va afla sub supraveghere medicala de specialitate in prima zi. Aceasta operatie presupune existenta postoperatorie a unor cicatrici, care se vor vindeca in timp. Vindecarea completa necesita 45 zile, timp in care sunt necesare controale periodice.

Sunt contraindicate eforturile fizice mari, mişcarile ample ale bratelor (tenis, inot, fitness), ridicarea de greutati sau dormitul pe burta, precum şi practicarea oricarui sport de performanta. Timp de aproximativ o luna dupa operatie este utila purtarea unei bustiere elastice. 

Te-ai gandit la o reductie mamara?

Pacientele care apeleaza la aceasta interventie sunt acele femei carora volumul excesiv al sanilor le determina probleme de sanatate (dureri ale spatelui si gatului, deformari ale coloanei vertebrale).

In cazul pacientelor tinere, aceasta procedura este recomandata numai dupa pubertate, atunci cand glanda mamara isi opreste cresterea fiziologica in volum. In cazul asimetriilor mamare inainte de inceperea operatiei exista o serie de tratamente care trebuie intrerupte. De asemenea, aceasta nu se va efectua in perioada menstruatiei sau dupa nastere. Este absolut necesar ca inaintea operatiei sa se efectueze o serie de examene paraclinice atat analize de sange cat si imagistice, cu scopul de a preveni potentiale complicatii. Mai este necesar tot in acest sens ca pacienta sa declare orice afectiune de care sufera/a suferit in prealabil, de asemenea secretia lactata poate fi afectata.

Deşi este o interventie complexa şi de durata, nu exista complicatii semnificative. Totuşi, orice interventie chirurgicala presupune anumite riscuri, acestea fiind direct proportionale cu varsta şi starea de sanatate a pacientei.  Aceste riscuri vor fi evaluate in mod individual, printr-un control preoperator riguros.

De ce noi?

Nivel de satisfactie

Putem afirma cu sinceritate ca peste 90% dintre pacientii nostri sunt multumiti de rezultate.

De 7 ani dedicati pacientilor

Anual ne trec pragul peste 3000 de pacienti atat din tara, cat si de peste hotare.

Profesionalism

Odata cu timpul a venit si experienta. Personalul nostru medical este instruit si specializat.

Managementul calitatii

In fiecare zi incercam sa imbunatatim serviciile noastre. De aceea am obtinut certificatul de garantie pentru managementul calitatii.