Ridicarea sanilor

A,Woman,With,Univen,Big,Breasts,On,White,Background

Ce este liftingul mamar?

Liftingul mamar (medical mastopexie) este o procedura cunoscuta in limbaj popular sub denumirea de operatie de ridicare a sanilor. Este o interventie chirurgicala ce consta in elevatia si remodelarea conturului sanului lasat. Pierderea elasticitatii pielii, efectele gravitatiei, fluctuatiile in greutate, un program sever de dieta, sarcina sau alaptarea pot afecta fermitatea si implicit forma sanilor.

Ridicarea sanilor se poate face la orice varsta, dar se recomanda dupa ce dezvoltarea sanului e completa. Operatie de ridicare a sanilor nu afecteaza capacitatea de alaptare. Totusi este de mentionat ca pacientele ce recurg la mastopexie trebuie sa fie majore, sanatoase, sa nu fie sau sa nu ramana gravide imediat dupa operatie.

alege clinica gregorian

Consulta lista cu preturi si alege cel mai potrivit tratament pentru o schimbare care conteaza. 

Te-ai gandit la un lifting mamar?

Este indicat sa apelati la operatia de ridicare a sanilor daca va aflati in cel putin una din urmatorele situatii generale:

  • Sanii sunt atarnati sau lasati.
  • Sanii si-au pierdut fermitatea si elasticitatea.
  • Areolele si mameloanele sunt indreptate in jos sau pozitionate sub santul submamar(inframamar).

Recent am venit in intampinarea nevoilor tale de recuperare postoperatorie, indiferent de procedura chirurgicala pe care o alegi prin achizitionarea ultimului model de radiocauter Ellman brevetat la Geneva. Acesta produce leziuni tisulare minime, durerea postoperatorie fiind mult redusa, timpul de recuperare fiind astfel de 5-6 ori mai mic! Investim pentru tine si confortul tau!

Lifting cu implant siliconic

Metoda liftingului cu implant silicon este ideala atunci cand aveti sanii mici si lasati. Odata cu inaintarea in varsta, unele femei devin nemultumite de aspectul si reducerea volumului sanilor. Daca va aflati in aceasta situatie puteti alege combinatia lifting mamar – implanturi din silicon.

De retinut este ca in unele cazuri de ptoza mamara cu grad scazut, pacientele care doresc marirea si ridicarea sanilor pot opta doar pentru introducerea de implanturi mamare, fara a mai fi necesara operatia de lifting mamar.

In prima etapa a operatiei chirurgul estetician va efectua reductia tesutului din partea inferioara a sanului si va crea un buzunar, conform marcajelor efectuate preoperator.

Cantitatea de piele care se excizeaza de sub areola trebuie coroborata cu marimea implantului si de cele mai multe ori este redusa. Daca este cazul, glandele mamare vor fi remodelate pentru ca sanii sa fie ridicati si umpluti corespunzator, respectiv sa capete simetrie.

A doua etapa a operatiei continua prin plasarea implantului sub muschiul pectoral.

Datorita faptului ca pacientele ce recurg la operatia de lifting mamar au o piele inelastica ce favorizeaza ptozarea, implanturile alese au de obicei volume reduse.

In ceea ce priveste metoda de introducere a protezelor, trebuie spus ca cel mai bun loc este sub muschii pectorali, deoarece plasarea sub glanda mamara are ca rezultat lasarea sanilor in timp.

A treia etapa se realizeaza prin decuparea si mutarea areolei din partea inferioara a sanului lasat, in partea superioara.

Cu aceasta ocazie, mameloanele vor fi remodelate la dimensiunea stabilita inainte de operatie si asezate simetric. Aceasta operatiune se efectueaza dupa caz, deoarece in unele situatii este necesara redimensionarea unui singur mamelor, alteori a ambilor. In cazuri mai rare, nu se justifica aceasta operatiune iar areolele raman asa cum au fost initial.

A patra etapa consta in ridicarea si remodelarea sanului peste implant. In final, operatia se inchide cu fire neresorbabile.

Ce presupune operatia de ridicare a sanilor?

In general, exista 3 tehnici de incizie in functie de aspectul particular al sanilor. Procedura cea mai des folosita este in ridicarea sanilor prin incizie sub forma de ancora denumita si T inversat. A doua tehnica de ridicare, mai putin folosita, poarta numele de incizie tip “lollipop” iar ultima si cea mai rar folosita este incizia periareolara (taietura doar in jurul areolei). In cazul inciziei sub forma de ancora, prima taietura se face in jurul areolei, a doua coboara de la marginea inferioara a areolei in santul submamar, iar a treia este plasata orizontal sub san. Se excizeaza tegumentul in exces, areola si mamelonul sunt mutate in locul nou. Deoarece conditiile generale prezentate mai sus nu corespund in totalitate decat procedurilor clasice de lifting mamar, in randurile de mai jos vom detalia cazurile particulare pe care le puteti lua in considerare atunci cand va decideti sa efectuati o operatie de ridicare a sanilor.

Lifting + reductie mamara

Metoda liftingului cu reductie mamara reprezinta o varianta alternativa a mastopexiei mamare clasice, fiind ideala pentru sanii foarte mari, grei si lasati.

Operatie complementara liftingului, reductia mamara este o procedura de micsoare a sanilor ce vine in sprijinul femeilor afectate de volumul excesiv al bustului. Aceste paciente isi doresc si au nevoie nu doar de o ridicare a sanilor, ci si de o reducere a volumului si greutatii acestora. Practic, aceasta metoda se compune din cele doua operatii (lifting si reductie) si are ca rezultat ridicarea si redimensionarea sanilor la volumul si aspectul estetic dorit.

Inainte de operatie va recomand sa urmati urmatoarele indicatii:

  • Analize de laborator
  • Ecografie mamara sau mamografie
  • Nu beti si nu mancati inainte cu 6 ore de la operatie
  • Intreruperea aspirinei, AINS, a anticonceptionalelor (inainte cu 2 saptamani)
  • Intreruperea fumatului inainte de operatie cel putin cu 1 – 2 saptamani inainte

Operatia se face in afara ciculul menstrual, astfel ca programarea trebuie calculata cu atentie.

 

Cateva indicatii postoperatorii

Operatia de ridicare a sanilor necesita un timp relativ scurt de recuperare. In primele zile se poate resimti o usoara durere sau disconfort, insa aceastea vor disparea treptat si mai rapid daca urmati sfaturile doctorului.

Imediat dupa operatie se recomanda urmatoarele:

  • Tratament cu antibiotice si analgezice
  • Reluarea activitatiilor normale dupa 1-2 saptamani, iar cele precum sportul dupa 1 luna
  • Firele se scot la 2-3 saptamani
  • Purtati bustiera speciala timp de 2 luni
  • Evitarea expunerii la soare si la solar timp de 1 an

De ce noi?

Nivel de satisfactie

Putem afirma cu sinceritate ca peste 90% dintre pacientii nostri sunt multumiti de rezultate.

De 7 ani dedicati pacientilor

Anual ne trec pragul peste 3000 de pacienti atat din tara, cat si de peste hotare.

Profesionalism

Odata cu timpul a venit si experienta. Personalul nostru medical este instruit si specializat.

Managementul calitatii

In fiecare zi incercam sa imbunatatim serviciile noastre. De aceea am obtinut certificatul de garantie pentru managementul calitatii.